Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد ریحانی‌پروری (رییس اداره سامانه‌های نوین و سنجش از دور سازمان هواشناسی کل کشور) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت رادارهای هواشناسی در کشور گفت: در طرح جامع شبکه ملی رادارهای هواشناسی کشور که از سال ۱۳۸۰ شروع شده، حدود ۲۴ دستگاه رادار هواشناسی برای پوشش بخش‌های مهم کشور در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تاکنون ۹ دستگاه رادار نصب و در حال حاضر عملیاتی شده‌اند، خاطرنشان کرد: در تعیین اولویت نصب رادارهای هواشناسی عواملی مانند مسیر شرکت سامانه‌های جوی، تراکم جمعیتی و تاسیساتی، شرایط اقلیمی، آمار حوادث ناشی از رخدادهای هواشناسی موثر هستند. بر این اساس مناطق غرب، شمال غربی، جنوب غربی مرکز و شمال کشور در اولویت اول قرار دارند.

رییس اداره سامانه‌های نوین و سنجش از دور سازمان هواشناسی کل کشور با بیان اینکه اولویت دوم در بحث راه‌اندازی رادارها مناطقی مانند ناحیه شرقی و جنوبی کشور است، تصریح کرد: در طرح جامع شبکه ملی رادارهای هواشناسی کشور هشت سایت رادار هواشناسی برای منطقه شرق، شمال شرق و جنوب شرق کشور در نظر گرفته شده که تنها سایت رادار مشهد در مرحله ساختمانی و سایت رادار چابهار در مرحله طراحی مقدماتی هستند.

ریحانی‌پرور یادآور شد: پروژه خرید، نصب و راه‌اندازی رادار هواشناسی یک پروژه نسبتا پرهزینه برای سازمان هواشناسی است و این سازمان با توجه به بودجه‌ای که در این بخش در اختیار می‌گیرد، اجرای این پروژه را دنبال می‌کنند.

وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان نیز جزو یکی از مناطقی است که در اولویت گروه دوم قرار دارد، ادامه داد: در حال حاضر پیرو تفاهمنامه‌ای که بین سازمان هواشناسی با سازمان بنادر و دریانوردی منتشر شده، مرحله مکان‌یابی و طراحی مقدماتی سایت رادار چابهار در حال انجام است و به دنبال آن هستیم تا دو دستگاه رادار برای منطقه مطابق تفاهم‌نامه تامین شود.

رییس اداره سامانه‌های نوین و سنجش از دور سازمان هواشناسی کل کشور با بیان اینکه در کشورهای در حال توسعه شرایط بهره‌برداری از رادارهای هواشناسی بهتر از کشور ما نیست، توضیح داد: در کشورهای پیشرفته مانند فرانسه با داشتن وسعت کمتر نسبت به کشور ما، تعداد رادارهای در حال استفاده سه تا چهار برابر رادارهای موجود در کشور ما است، از همین‌رو یکی از اولویت‌های سازمان هواشناسی در کنار پروژه‌های توسعه‌ای دیگر، توسعه شبکه ملی رادارهای هواشناسی کشور است.

ریحانی‌پرور با اشاره به اینکه تعدادی از رادارهای هواشناسی کشور باید بروزرسانی شوند، تصریح کرد: بهره‌برداری از سیستم‌های نوین سنجش به پایش هواشناسی و ارائه خدمات هواشناسی در سطح عام و تخصصی کمک شایانی خواهد کرد و سازمان هواشناسی تلاش می‌کند، امکان استفاده از این گونه تجهیزات را فراهم سازد.

وی همچنین درباره مشکلات تداخل فرکانس ناشی از منابع رادیویی موجود و اثر آنها بر عملکرد صحیح رادارها اشاره کرد و گفت: علی‌رغم تلاش و همکاری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این زمینه مشکل همچنان وجود دارد و حتی در طی سال‌های اخیر بیشتر شده و در حال افزایش است. به طوری که مثلا رادار هواشناسی اهواز از سال ۸۴ تا سال گذشته دارای مشکل تداخل فرکانس نبوده ولی در طی یک سال اخیر بخش عمده از نواحی شمال شرق منطقه تحت پوشش رادار اهواز آلوده به تداخل فرکانس شده‌است.

رییس اداره سامانه‌های نوین و سنجش از دور سازمان هواشناسی کل کشور تاکید کرد: رادارهای تهران، شیراز و بوشهر از رادارهایی هستند که مشکل تداخل را با شدت زیاد دارند. به نظر می‌رسد؛ منبع اصلی این تداخل فرکانس رادیو وایرلس‌هایی هستند که از سوی کاربرهای مختلف مانند سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی و بخش خصوصی مورد استفاده قرار می‌گیرند و این رادیوها در باند فرکانسی رادار هواشناسی کار می‌کنند. اگرچه مطابق دستورالعمل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، کاربرهای رادیویی باید از باند فرکانسی اختصاصی رادارهای هواشناسی استفاده نکنند، ولی در عمل اینگونه نیست و تعداد بسیار زیاد این رادیوها در باند فرکانسی اختصاصی رادارهای هواشناسی کار می‌کنند.

ریحانی‌پرور ادامه داد: با بروزرسانی رادارهای هواشناسی احتمالا کمی از مشکل تداخل فرکانس کم خواهد شد، ولی تنها راه‌حل اساسی حذف منابع ایجاد تداخل است به عبارتی پهنای باند اختصاص یافته برای رادارهای هواشناسی که در سطح جهانی و توسط سازمان‌های بین‌المللی ITU و WMO تعریف و تخصیص داده شده، نباید توسط هیچ کاربر دیگری استفاده شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: رادارهای هواشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۰۸۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز

به گزارش جام جم آنلاین،مدیر عامل شرکت پتروشیمی شیراز پتروشیمی شیراز گفت: سهم تولید و فروش محصول اوره در بین شرکت‌های اوره ساز در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به خوبی نشان دهنده رشد سهم پتروشیمی شیراز در این زمینه است و این روند نشان می‌دهد که سهم تولید اوره پتروشیمی شیراز در سال ۱۴۰۲ در بین اوره ساز‌های کشور ۲۵ درصد و سهم فروش این شرکت نیز به ۲۵ درصد رسیده است.
به گفته احمدرضا حیدرنیا افزون بر یک میلیون و ۷۸۶ هزار تن انواع محصولات طی ۶ ماه نخست ۱۴۰۲ در این پیتروشیمی تولید شده بود که از این میزان،۸۴۳ هزار تن مربوط به تولید اوره بوده است.
شرکت پتروشیمی شیراز دومین اوره ساز بزرگ کشور محسوب می‌شود و در این شرکت انواع محصولات شامل اوره، اسید نیتریک، نیترات آمونیوم، متانول، آرگون و کود مایع تولید می‌شود.
حیدرنیا افزود: این افزایش نشان دهنده افزایش توان تولیدی و ارتقای کیفیت محصولات پتروشیمی شیراز است که منجر به افزایش سهم این شرکت در بازار داخلی و خارجی شده است.
وی همچنین به پیشرفت قابل توجه پروژه‌های توسعه‌ای علاوه بر افزایش تولید، اشاره و در این خصوص نیز خاطرنشان کرد: پروژه ساخت کارخانه تولیدی کیسه که از اسفند ۱۴۰۱ آغاز شده است، تا پایان سال ۱۴۰۲ به پیشرفت ۲۲ درصدی رسید.
حیدرنیا گفت: این پروژه با هدف بومی‌سازی و استفاده از حداکثر توان تولید داخل در حال اجرا است و انتظار می‌رود با بهره‌برداری از آن، گامی دیگر در راستای تحقق اهداف خودکفایی کشور برداشته شود.
حیدرنیا به صرفه جویی ارزی حاصل از بومی‌سازی توری‌های کاتالیست پلاتین-رودیوم در پتروشیمی شیراز هم اشاره کرد و این موضوع را گامی مهم در راستای خودکفایی صنعت پتروشیمی کشور و تحقق ایران قوی برشمرد.
او اضافه کرد: اسید نیتریک به عنوان ماده اولیه در تولید نیترات آمونیوم، یک محصول کاملاً راهبردی در صنایع مختلف است و بومی‌سازی کاتالیست توری‌های پلاتین-رودیوم، استمرار تولید این محصول را تضمین و کشور را از وابستگی به منابع خارجی بی‌نیاز می‌کند.

دیگر خبرها

  • صدور هشدار جدی به رنگ نارنجی برای ۵ استان کشور
  • هشدار هواشناسی به این ۵ استان جدی است
  • آماده باش نیروهای هلال احمر بوشهر در پی اعلام هشدار سیل
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان/ تهران آخر هفته بارانی می‌شود
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • افزایش ۱۰۴درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • شیراز قهرمان مسابقات والیبال اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد منطقه یک کشور
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است
  • پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم