Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شيراز-ايرنا- رئيس دانشکده مهندسي دانشگاه شيراز با اشاره به اختلال کارکرد رادار هواشناسي شيراز در اثر شدت امواج راديويي در اين شهر گفت: لازم است مسئولان دستگاه هاي متولي براي رفع اين مشکل گام بردارند تا ديگر شاهد رخدادهاي تلخي مانند فوت 21 تن از هموطنان در سيل دروازه قرآن نباشيم.

محمدجواد عابديني يکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بنا بر بررسي هاي صورت گرفته، ظرفيت حل مشکلات اين رادار وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين عضو هيات علمي دانشگاه اظهار داشت: امواج راديويي زياد در سطح شهر شيراز علاوه بر مضرات بسيار در سلامت شهروندان، بر کارآيي رادار پييشرفته هواشناسي اين شهر نيز تاثير فوق العاده منفي گذاشته است.
وي ادامه داد: اين رادار قابليت رصد و اعلام هشدار سيلاب پنجم فروردين 98 شيراز را داشت اما وجود امواج راديويي مزاحم، موجب عدم کارايي و ارائه هشدار لازم با استفاده از اين تجهيزات شد.
وي ادامه داد: نزولات جوي که در نهايت به روان آب تبديل مي شود و در کريدور رودخانه هاي شيراز به راه مي افتد از ارتفاعات اطراف اين شهر نظير کوه هاي بمو و کوههاي قلات سرچشمه مي گيرد.
عابديني با بيان اينکه ايستگاه باران سنجي در ارتفاعات اطراف شيراز وجود ندارد گفت: اگر چنانچه بخواهيم از تلفات جاني ناشي از سيلاب در شيراز جلوگيري کنيم بايد در ارتفاعات اطراف شيراز مبادرت به نصب رادار کرد.
وي ادامه داد: در گذشته قرار بود در ارتفاعات تنگ ابوالحيات رادار هواشناسي نصب شود که ميزان و شدت بارندگي ها را در سطح شيراز و ارتفاعات اين کلانشهر پيش بيني کند اما در نهايت، هواشناسي استان فارس اقدام به نصب رادار بسيار پيشرفته اي در ارتفاعات کوه دراک شيراز کرد.
وي اضافه کرد: اين رادار پيشرفته که در ارتفاعات دراک نصب شده است، با مشکلات ناشي از پارازيت و امواج راديويي مواجه است به گونه اي که کارايي اين تجهيزات پيشرفته، بسيار تقليل پيدا کرده است.
رئيس دانشکده مهندسي دانشگاه شيراز افزود: رادار هواشناسي شيراز بسيار بروز و پيشرفته است و قابليت ارائه مختصات دقيق زماني و مکاني سامانه هاي بارشي را دارد و قادر است ميزان و شدت بارش را در منطقه به طور نسبتا دقيقي مشخص کند اما در حال حاضر وجود پارازيت ها در شيراز مانع پايش اين فرآيندها شده و نمي گذارد از اين اطلاعات مهم و حياتي که در مواقع بحراني نظير سيلاب مي تواند جان انسانها را نجات دهد استفاده کرد.
عابديني اظهار داشت: بسياري از عرصه هاي تخصصي و کارشناسي در حوزه هاي مختلف مانند علمي و دانشگاهي را به شوخي گرفته ايم در صورتي که بايد به اين موارد خصوصا درباره ايمني مردم حداکثر توجه و دقت بکارگرفته شود.
به گفته مسئولان وقت سازمان هواشناسي، احداث اين مرکز که تجهيزات آن از آلمان وارد کشور شده در سال 93 حدود 9 ميليارد تومان هزينه در برداشت و همچنين در پنج ساله گذشته به طور ميانگين سالانه 300 ميليون تومان صرف نگهداري اين مرکز شده اما سال به سال عملکرد اين مرکز به دليل تاثيرات پارازيتي و تشعشعات راديويي که شيراز را احاطه کرده بيشتر تحت تاثير قرار گرفته و به گفته مسئولان، اين سيستم پيشرفته را عملا مختل کرده است.
حدود پنج سال است که رادار هواشناسي پيشرفته استان فارس در شيراز نصب شده است. در طول اين مدت نيز بارها مسئولان اين سازمان اعلام کرده اند که امواج راديويي مانند مودم، دکل هاي مخابراتي و وايرلس و امواج راديويي موجود در فضاي شيراز مخل فعاليت اين سيستم شده و عملا عملکرد اين دستگاه را به صفر رسانده است.
خبرگزاري جمهوري اسلامي شهريور 97 پرونده ويژه خبري در اين خصوص با عنوان (رادار هواشناسي شيراز در حصار امواج) باز کرد و هشدارهاي لازم درباره عدم استفاده از اين ظرفيت که زيرساخت آن در شيراز ايجاد شده را مطرح کرد اما حل اين مشکل تاکنون از جانب دستگاه هاي متولي مغفول ماند؛ به گونه اي که در نوروز 98 به دليل عدم کارايي تجهيزات پيشرفته هواشناسي شيراز اخطار و اطلاعات دقيقي از بارندگي و شدت و ميزان آن در پنج فروردين ماه 98 داده نشد و در پي آن فاجعه اي انساني رخ داد،اما اگر اين رادار کارايي لازم را داشت مي توانست از بروز اين رخداد تلخ جلوگيري کرد.
مسعود دهملائي مديرکل هواشناسي استان فارس ارديبهشت ماه جاري در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت که کماکان مشکلات رادار هواشناسي پيشرفته شيراز که در کوه دراک نصب شده به قوت خود پابرجاست و هنوز اين مسائل حل نشده است.
پيش از اين، استاد بخش مهندسي آب دانشکده کشاورزي دانشگاه شيراز نيز گفته بود: رادار پيشرفته هواشناسي شيراز که در کوه دراک در اطراف اين شهر نصب شده در سال 93 با مشکلات زيادي ناشي از وجود تحريم ها و با هزينه اي بسيار سنگين وارد کشور و در شيراز نصب شد.
سيد محمد جعفر ناظم السادات افزود: اين تجهيزات قابليت پيش بيني بارش هاي شديد روز پنجم و ششم فروردين 98 در شيراز که منجر به تلفات جاني و مالي سنگيني شد را حدود 10 الي 12 ساعت قبل از بروز اين رخداد داشت اما متاسفانه اثرات امواج راديويي که سالها است کار اين دستگاه را مختل کرده است، مانع از اين مساله شد.
9873/ 2027
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۴۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: علت فوت پزشک متخصص پوست و مو و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی در دست بررسی است و شایعات در فضای مجازی صحت ندارد.

او ادامه داد: دکتر فرزانه اکبری پزشک متخصص پوست و مو و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی چهارم اردیبهشت در جهرم به خاک سپرده شده است و پزشکی قانونی علت فوت او را محرمانه به اطلاع خانواده اش خواهد رساند. 

او همسر دکتر فرید شهریور فوق تخصص چشم بود که هفته پیش درگذشت.

در چند روز اخیر خبرهایی مبنی بر مصرف مشروبات الکی تقلبی و مسمومیت ۲۹ پزشک در جهرم در یک میهمانی منتشر شده است که تاکنون هیچ منبع موثقی این خبر را تایید نکرده است‌. 
در این خبر آمده است که چند پزشک، کلیه خود را از دست داده اند و چند پزشک هم در کما هستند‌.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جهرم بستری بودن پزشکانی تحت این عنوان را نیز تایید نکردند.

امروز هم برخی رسانه ها در فضای مجازی از دستگیری عوامل فروش مشروبات الکی تقلبی در جهرم خبر دادند که پلیس هنوز این موضوع را تایید نکرده است.

منبع: صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • تجمع دانشجویان دانشگاه‌های شیراز در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکا و اروپا
  • تجمع دانشجویان شیرازی در حمایت از خیزش دانشگاه‌های غربی
  • دانشگاه‌های شیراز در حمایت از خیزش دانشگاه‌های غربی تجمع می‌کنند
  • نمایی بسیار زیبا و جذاب از امواج دریا (فیلم)
  • دوئل جنگنده‌ها؛ افعی آمریکایی بهتر است یا مهاجم روسی؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟